måndag 22 november 2010

Födelsedagskalaset som blev bröllopsfest

I lördags packade mamman in alla utom pappan och hundarna i bilen och körde till Nybro för släktkalas hos pappans gudföräldrar och kusin tillika barnens gammelmoster- och morbror och farkussa (hängde ni med?). Pappan har bihåleinflamation, äter pencillin och har husarrest. Mamman är van att själv ratta barnvagn, packning och två barn på diverse tillställningar men här fanns flera villiga medhjälpare så hon fick nästan äta klart innan någon (Atlas) ville sitta i knät. Innan middagen började och alla precis satt sig på sina platser började det tisslas och tasslas brevid mamman. Elefantöronen växte ut och något om "kolla vad som står på Micke!" sas. Mamman tog snabbt upp festhäftet med sångtexter och presentationer av alla gäster. På Micke (kusinens sambo och gudföräldrarnas svärson) stod något i stil med "nygft". Kusin Lotta och Micke hade gift sig tidigare under dagen!! Superrolig överaskning och vi gratulerar av hela våra hjärtan härifrån Liljedalen!

Vid 23 packades barnvagn, en sovandes Sirius, en vaken Atlas, leksaker och skötväska in i bilen igen som kördes hem. Utan att ha festat särskillt hårt somnade mamman som en stock hemma i sängen, vaknade några gånger av Sirius men efter att pappan gått upp vid 6 har hon inget minne av att han t.ex ropade på assistans när lillebror skulle ha välling och storebror sa att han ville gå på pottan. Inte ens när pappan stoppade in huvet och frågade om hjälp visade hon tecken på liv. Hon måste ha varit trött...

Hur omöjligt det än låter hittar vi ingen bild på helgens brudpar framifrån tillsammans. Mamman hade för ovanlighetens skull inte med sig någon form av kamera till kalaset i helgen. Efter långt letande i arkiven hittades dessa bilder :)

2 kommentarer:

♥ Eva Linnea ♥ sa...

Jag hängde med ganska länge ... faktiskt! Kul med överraskningar.
Kram från mamma/mormor

Farmor Eva sa...

Visst va det en rolig överraskning.
Det var en jättetrevlig fest med mycket folk. Lite väl mycket tyckte nog Atlas. Men det lättade ju framåt kvällen.
Kram Eva