söndag 11 januari 2009

Nu får mamma och Atlas klara sig själva!

Idag är sista dagen pappa Daniel är hemmapappa. Han har varit ledig sen vattnet gick, dagen innan Atlas föddes så det blir mer än 6 veckor. Såhär i efterhand tycker vi att det varit ovärderligt att vara två första tiden då det varit några rundor in till sjukhuset och matning var 3:e timme dygnet runt. Nu är mattiderna inte lika kritiska längre och Atlas har hittat någelunda rutiner för när han ska sova och äta. Variationerna mellan dygnen är inte jätterstora så nu känns det som att det bara är att följa med i hans rutiner. När han va en månad ungefär testade vi att ge honom napp när han är ledsen och verkar vilja suga men inte är hungrig. Han suttade på sina händer, haklappen och tröjjan så för att undvika att han hittar tummen fick vi motvilligt ge honom nappen. Som tur är vill han hitills bara ha den i ca 10 sekunder tills han lugnat sig sen går det bra att gunga honom eller spela med speldosan.

I fredags var vi borta på kvällen för första gången sen juldagen. Atlas och Linnea promenerade ner till stan, mötte upp Katja och gjorde lite ärenden. Sen gick vi hem till Katja och Henrik, ringde dit pappa Daniel, åt middag, spelade Wii, åt säsongens första semlor (!) och tittade på Let´s Dance. Atlas skötte sig bra men det är ett litet projekt att åka iväg allihopa, tur att vi inte hade hundarna med oss också... :)
Atlas och nappen

Bilden från Smålandsposten igår

3 kommentarer:

CinderELLA sa...

Hejsan hoppsan! Jag åker hem i kväll så vi kan väl höras i morgon, måndag? Vi sak äta lax nu och sen tar jag bussen kl 18 till flyget. Det här med bilder på ATlas på blogge som man kan se var man än är i världen är ju helt fantastiskt! Jättekram fråm mamma

Anonym sa...

Farmor Eva hälsar så gott på er

Kim sa...

Shit va snygg du är här, en riktig pingla! Gud vilken fin bil på er alla tre. Tror nog aldrig jag sett en sådan fin familjebild innan. Alla brukar ju mest se ut som lik när ett nytt barn kommit till världen!