lördag 8 januari 2011

Rakt in i vardagen med snöskottning och köpstopp.

Nu är alla människor och hundar hemmahörande i Liljedalen samlade igen. Alla ni (läs vi) som trodde familjen skulle komma hem i måndags trodde fel. När vårat resebohag+människor hade packats in i bilen och körts någon mil kontrollerades bokningsbekräftelsen. Den visade tyvärr att den efterlängtade lyxhytten inte alls var bokad den dagen. Efter några samtal hit och dit bestämde vi oss för att åka till hamnen 45 min bort ändå och chansa på att vi fick åka med. Det fick vi men garanterades ingen hytt. Vi sa nej tack till att riskera att få sova i vilstolsrummet med två barn och åkte "hem" igen. Slutet gott allting gott, vi fick tillslut vår otroligt lyxiga lyxhytt på rätt dag och nu är vi hemma!
Familjens killar kollar på utsikten från vår lyxiga lyxhytt.
TV-tittning och vällingdrickning i den lyxiga lyxhytten.

När vi kom hem hade en av våra otroligt snälla grannar skottat åt oss så snart har vi gatans högsta snöberg i trädgården :) Eftersom våra grannar på andra sidan ligger på playan i något varmt land skottade vi åt dem efter att vi rensat vårat altantak från några hundra kilo snö. Snart får vi lite problem med att få upp snön på de berg som blivit i trädgården. Ett baltransportband man har upp på höloft kanske skulle gå att hitta på Blocket? Det är tyvärr inte ens aktuellt att kolla upp eftersom ett nytt köpstopp har trätt i kraft i Liljedalen. Sorry ni som fyller år det närmsta halvåret, ni kommer att få presentkort på kramar av valfri familjemedlem. Det är kanske inte så illa i ju och för sig? Efter de senaste månadernas tandläkarbesök, anslutning till fibernätet och betalning av bilskatt och försäkring bland annat krävs radikala saker för att mamman och pappan ska komma iväg på sin bröllopsresa. Annars finns ju alltid Kalmar som ett trevligt alternativ.

2 kommentarer:

♥ E L ♥ sa...

Eller Stockhom? Gratis boende och mat tillgängligt i frysen. Inte så romantiskt kanske, men billigt!!! Ellas bank i Täby kanske får rycka ut och säkra resan till Italien?! Ha det gott i morgon och hela veckan och hela tiden tills vi ses igen.
Kram från mamma/mormor

Katja sa...

Välkomna tillbaka! Hoppas ni haft det jättebra! Kramar