lördag 25 december 2010

Tomten kom tillslut

En jättemysig och trevlig julafton kom och gick, likaså den efterlängtade tomten. Vi, tillsammans med våra gäster mumsade i oss av den hemlagade julmaten. I år va allt utom kalkonprinskorvarna, mimosasalladen och fisken hemgjord. Pappan hade bakat vörtbröd och mamman knäckebröd, paté och stoppat korv. Från gammelmormorn på öland kom kroppkakor och från farmorn i Lindås kom köttbullar, rödbetssallad och Janssons med, och tackolov utan the disgusting fisk. Årets (ekologiska) skinka hade åkt tåg i mormorns resväska från Stockholm och griljerats på trygg mark i Småland.

När Atlas (och mamman) hade sovit middag medan alla andra kollade på Kalle kom tomten med massor med paket. Visst är det fantastisk att ge och få presenter men är det inte lite konstigt att det inte räcker med typ max 5 var? Alla i familjen fick superfina saker i sina paket. I några av paketen låg det en köttskärbräda, hemmastickade sockar, diskborste, polispyjamas, dockvagn, plånbok, prenumeration på Bamse, pekböcker, lära-gå-vagn, handväska, hjärtbakform och hund- och kaninörondiadem. Alla somnade vi tämligen lätt när sista gästen åkt och vi röjt undan i köket.
Tyvärr har vi inte många bilder från gårdagen, mamman tog nästan bara kort med andras kameror av någon oförklarlig anledning... Här kommer en av de fem hon tog.
Sirius har genomfört sin första jul...

Idag har vi varit i hos mormorn, ätit kalkon och åkt pulka. Denna gången togs det bilder med rätt kamera.

2 kommentarer:

♥ Eva Linnea ♥ sa...

Tack för fina julklappar! En fortsatt fin jul- & nyårshelg i Finland önskar mamma/mormor

Farmor Eva sa...

Tack för en jättetrevlig julafton.
Det var god mat och trevligt sällskap. Men det finns inget som slår när man ser barns ögon när dom träffar tomten och får paket.
Ha en fortsatt trevlig jul.
Kram Eva