tisdag 16 mars 2010

Stillsam viktuppgång

Idag är Sirius 12 dagar och kämpar vidare för att nå sin födelsevikt igen. Precis som storebror är han lite seg i starten med att gå upp i vikt så BVC vill ha extra koll på att han mår bra. Det har blivit några turer ner till BVC för vägningar och läkaren passade på att kika på honom när han va där så vi har inte behövt åka in till barnkliniken. Han har precis som storebor fick, fått förhållningsorder om att äta var 3:e timme dygnet runt så tillsammans med sin förkylda bror håller han sina föräldrar sysselsatta på nätterna. Denna gången var vi dock mer förberedda på en bebis med "stillsam viktuppgång" så nattrutinerna för att vakna, amma och gå upp o värma ersättning var 3:e timme fungerar bättre. Begreppet "stillsam viktuppgång" kommer från BVC-sköterskans notering, visst låter det lite gulligt?

Sirius ser här morotsfärgad ut i håret men är egentligen mörk.

4 kommentarer:

Farmor Eva sa...

Vilka fina bilder.
Hoppas att Sirius ökar lite i vikt så det kan bli lite glesare mellan måltiderna. Han ser så " go" ut där han ligger och sover helt ovetande. Kram från Eva.

Kim sa...

Hej Linnea! Allt bra med er och den nya familjemedlemmen? Vet inte om Lotta har sagt nått, men nu på torsdag ska jag ha meandi party hemma hos mig kl 18. Då är du välkommen om du vill och orkar! Du kan väl höra av dig så jag vet. Kram

♥ Eva Linnea ♥ sa...

Vilken söt bild! Synd att det röda håret egentligen är mörkt. Snart får jag se "underverket" i verkligheten. Det ska bli så härligt. Jag längtar.
Jättefin ny topp-bild. Första bilden på Sirius med öppna ögon.
Ha det gott tills vi ses.
Kram mamma/mormor

Lotta W sa...

Vad gullig han är. Anton och Anna längtar efter att få åka och hälsa på sin nya syssling. Vi får ta en tur till Växjö framöver.
Kramar från Wretman och Pettersson i Nybro.