måndag 1 mars 2010

Atlas första tecken

När vi märkte att Atlas lär sig saker otroligt snabbt testade mamman att visa honom hur man tecknar några ord med teckenspråk. De första tecknen som introducerades va "äpple", "katt" och "tvätta händerna". Han behövde bara se hur mamman gjorde några gånger så försökte han härma efter. Nu har antalet tecken utökats och vi behöver inte göra tecknet för att han ska göra likadant. Hittar han sin plasthäst kan han hålla hästen med ena handen och teckna "häst" med den andra. När han ser ett äpple i en bok knyter han näven och grejar lite med den på kinden. Ibland lägger han ner det han håller i för att kunna teckna t.ex gris som kräver båda händerna.

Dessa tecken kan Atlas hittills. Vissa tecken har han såklart lättare för än andra och tror man att han ska teckna på "beställning" tar man fel.
-katt
-hund
-gris
-ko
-häst
-äpple
-boll
-tvätta händerna

2 kommentarer:

♥ Eva Linnea ♥ sa...

Han är duktig han, vår lilla prins!
Kram från mormor

Kim sa...

Men Linnea, nu börjar jag bli riktigt ororlig för dig! Du ska visst bli igångsatt har jag hört, att du har åkt in fram och tillbaka men inte varit mogen. Men nu senast åkte du in i måndags, men vad har hänt? Har det kommit ut en Sune eller en Susanne än? Eller gå du fortfarande hemma och väntar på att något ska hända? HÅLL MIG UPPDATERAD! Kram