torsdag 15 oktober 2009

Och vinnaren är.....Lindex!!

Pappan har konstaterat att Atlas inom en snar framtid inte har så många klädesplagg kvar i lagom i storlek. Mamman är van vid tajta linnen, toppar och jeans så hon har inte reflekterat så mycket över att bodysarna snart sitter som korvskinn på de små (visserligen korvliknande) armarna.
Kläder i större storlek behövs alltså och mamman och Atlas åkte igår ner på stan för att bunkra lite. Hittills har Atlas mest haft ärvda och begangnade kläder (och kommer fortsätta med det) men nu är lagret slut och verkligheten kommit ikapp oss. FamilyHouse, H&M, Lindex och Kappahls barnavdelningar besöktes med varierat resultat. FamilyHouse, H&M och Kappahl var extremt pojk/flickindelat. Nästan ALLT var antingen med rosetter, hjärtan eller volanger i rött, rosa eller lila eller med dödskallar, BilarBilar-figurer, Starwars, robottar, bilar eller spindlar i blått, svart eller grönt. Däremot på Lindex finns många neutrala kläder att välja på i jättefina färger. Även om några enfärgade tröjjor och en diskret randig dress köptes på H&M var Lindex vinnaren i detta ovetenskapliga test. Polarn och Pyret ligger som ständig 1:a men något besök där tillät inte plånboken tyvärr...
Så snälla ni som någon gång tänkt köpa kläder till våra barn; rosetter, volanger, kortkorta kjolar, dödskallar, kamoflage, robotar och monster är inget ni behöver lägga era slantar på, hur billigt det än är. Tryck från filmer och figurer barnen kanske inte ens vet vad det är känns också meningslöst. Hello Kitty, Bilar Bilar, Star Wars, Stålmannen, Batman och liknande är bra exempel vad som ger mamman osynliga eksem.
Bara för att vara lite dubbelmoralisk är det helt okej med Astrid Lindgrens figurer, Mumin och Barbapappa :) Nästa år fyller Muminfigurerna 65 år vilket firas på Lindex med jättefina Muminkläder!
Atlas pillar på kameran iförd en fin body från Lindex.

1 kommentar:

♥ Eva Linnea ♥ sa...

Vi får ta en shoppingtur när jag kommer ner till Växjö. Mormor får kosta på sig "kalas" på Polarn & Pyret. Det kanske blir en bra födelsedagspresent till Atlas? Kram mamma